Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Ania T. Mycha Mycha Tamara E Iga Starostka (6199 niezalogowanych)
1 Post

(Marzena)
Wiking
też się zgadzam z wypowiedzią asi 68.
Ale zawsze jest też tak że jednak nie można odnaleźć się w innym kraju,nie ten właśnie krajobraz, inni ludzie, itp. Są osoby mimo wszystko bardzo związane emocjonalnie z krajem. I to też trzeba zrozumieć
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
A ja tęsknie za praca siedem dni w tygodniu po 1o godzin ,główkowaniem z ołówkiem w ręku na co starczy i czy wogóle starczy do wypłaty zastanawianiem się czy znowu nie bedzie w pracy zwolnien albo czy wypłata bedzie na czas pozatym jeszcze do ciągłych podwyżek wszystkiego... i mijania sie z mężęm w drzwiach oraz chwilowych widokow dzieci....no,jak pomyśle to rzeczywiście jest za czym tęsknić. ...a napewno wracać i wierzcie mi ,ze nawet na wakacje wolę jechać do Tunezji lub Grecji,bo w Polsce nie dość,ze drogo to jeszcze pogoda nijaka...a jak zatęsknie za rodzina to stac mnie na to aby ją zaprosic do siebie....i rodzinne więzi utrzymane a i teściowej nie mam codzień na głowie..totalny luz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
140 Postów
Renata nata
(renat35)
Stały Bywalec
Każdy ma własne odczucia, a w Polsce bywało różnie, były dobre i złe chwile, podobnie jak tu, tylko że tam powietrze było inne. Co mnie tu trzyma, tylko jedno rodzina, bo ona najważniejsza jest- reszta to "pikuś". Możliwe że za rok zmienię zdanie,dzisiaj jednak tęsknię za tym co zostawiłam 1000 km stąd. I nie są to ogórki kiszone , pozdrawiam ciepło.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
B.K. napisał:
A ja tęsknie za praca siedem dni w tygodniu po 1o godzin ,główkowaniem z ołówkiem w ręku na co starczy i czy wogóle starczy do wypłaty zastanawianiem się czy znowu nie bedzie w pracy zwolnien albo czy wypłata bedzie na czas pozatym jeszcze do ciągłych podwyżek wszystkiego... i mijania sie z mężęm w drzwiach oraz chwilowych widokow dzieci....no,jak pomyśle to rzeczywiście jest za czym tęsknić. ...a napewno wracać i wierzcie mi ,ze nawet na wakacje wolę jechać do Tunezji lub Grecji,bo w Polsce nie dość,ze drogo to jeszcze pogoda nijaka...a jak zatęsknie za rodzina to stac mnie na to aby ją zaprosic do siebie....i rodzinne więzi utrzymane a i teściowej nie mam codzień na głowie..totalny luz

z tym ostatnim zgadzam sie w 1000 proc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
771 Postów
Iza _
(yzia)
Wyjadacz
ogorki i mleko w tubce(zrobilam w Polsce zapasy) to male glupotki.ale takie detale sie kumuluja.i powoduja ze czlowiek czuje sie nie u siebie.mi bardzo brakuje empiku.nie mowie i nie czytam dobrze po norwesku wiec ksiegarnie sa nieprzydatne.kina tez brakuje.filmy po angielsku ujda ale brakuje polskich.kiepskie ostatnio robia ale jednak.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
wiecie co cay dzien dzis myslam za czym tesknie i wiecie co moze tylko za babcia i jej poradami ale jak mam problem to dzwonie do niej badz wsiadam w auto i jade badz samolot i nic wiecej nie przychodzi mi do glowy narazie ale jak cos wiecej wymysle to wam napisze
kiepski zemnie patryjota co___
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
365 Postów

(alma78)
Stały Bywalec
Kami ja mam podobne odczucia , brak mi czasem mamy , ale jak potrzebują z nią pomówić , to włączam skype .... wiem , wiem , nie każda mama czy babcia ma komputer i umie z niego korzystać , ale zawsze znajdzie się sposób , by utrzymywać regularne kontakty z bliskimi . Przypominają mi się czasy , kiedy mąż był w wojsku i nie było komórek ani netu , mieliśmy za to kartki i długopis , a listy czytało się z zapartym tchem .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(alii)
Wiking
Ja takze niedlugo wybieram sie do norwegi i czytajac te posty zastanawiem sie,za czym najbardziej bede tesknila i jak to przetrwam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
24 Posty

(olaoskar)
Wiking
Cześć wszystkim!!!

Ja jestem w Norwegii od 2 miesiecy i jest mi bardzo ciężko.Tęsknię dosłownie za wszystkim co jest związane z Polską jakoś nie mogę sie tutaj odnaleść.Chciałabym wrócić ,ale mąż nie chce mnie puścić Ogólnie to cięzko podjąć decyzję a musiałabym już na szybko sie decydować ,ponieważ mój starszy syn zaczął chodzić tutaj do szkoły no i w Polsce też szkoła sie już zaczęła.Na pewno nie wyobrażam sobie zostać tutaj na stałe Polska to jednak Polska.

Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
140 Postów
Renata nata
(renat35)
Stały Bywalec
Ja dokładnie czuję to samo co Ty Oluoskar ;(
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj